Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) ikinci toplantısı öncesinde bakanlar arasındaki görüşmeler Azerbaycan’ın Gebele şehrinde başladı.

Kafkas Riverside otelindeki toplantı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başkanlığında yapılacak. Toplantılara Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de katılıyor.

Bakanların mevkidaşlarıyla yapacakları görüşmelerin ardından iki ülke ortak kabine toplantısı yapacak. Toplantılarda, iki ülke arasındaki siyasi ilişkiler ile askeri ve güvenlik alanlarında işbirliğinin mevcut durumu ve ileriye yönelik işbirliği imkanları araştırılacak. Daha sonra iki lider ortak basın toplantısı yapacak ve YDSK’da alınan kararları imzalayacak.

Cumhurbaşkanı Aliyev, bu akşam Başbakan Erdoğan onuruna yemek verecek

Başbakan Erdoğan yarın ise Azerbaycan’ın tarihi şehri Şeki’yi ziyaret edecek. Erdoğan Azerbaycan’daki temaslarını tamamlamasının ardından Ukrayna’ya geçecek.
Kaynak: cha