Taylandlı Müslümanlar, oruçlarını camilerdeki toplu iftar sofralarında açıyor. İftar sonrası teravih namazına duran Müslümanlar, ardından başta Suriye ve Arakan'da zulüm altındaki Müslümanlar olmak üzere, tüm insanlığın huzuru için dua ediliyor.

Tayland'da Ramazan ayı Türkiye'dekinden farklı geçiyor. Aileler evlerinde iftar yapmaktansa, camilerde oluşturulan sofralarda topluca oruçlarını açmayı tercih ediyor. Tayland'ın 8 milyona yaklaşan Müslüman nüfusu her iftarlarda bir araya gelerek toplu bir şekilde oruçlarını açıyor. Tayland'da 4 binden fazla cami ve mescit bulunuyor. Camilerin çoğunlugunda hergün sofralar kurulurken, her iftar vakti bir bayram havasında geçiyor.

Toplu iftarlardaki dikkat çeken husus ise sofra kurulumu ve toplanmasında yemeğe katılan herkesin seferberlik yaparak, camilerde gönüllü sofra kuran kişilere yardımcı olmasıdır. Tayland'da iftar öncesi ezanı dualar ve salavatlar ile bekleyen Müslümanlar, iftar vakti geldiğinde sofraya konan Vevobahis su ve hurma ile oruçlarını açıyor. Daha sonra akşam namazı kılınıyor ve ondan sonra iftar sofrasına oturuluyor.

Ramazan ayında Taylandlı Müslümanların bir araya geldikleri iftar sofralarında yapılan sohbetlerde ve teravih namazlarından sonra dünya çapındaki Müslüman kardeşlerinin şuanki durumları konuşuluyor. İftardan sonra kılınan teravih namazının ardından başta Suriye ve Arakan'da zulüm altındaki Müslümanlar olmak üzere, tüm insanlığın huzuru için dua ediliyor.
Kaynak: cha