Özgür Suriye Ordusu ile yönetime bağlı ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep, adeta hayalet bir kenti andırıyor. Suriye ordusunun savaş uçaklarıyla, tank ve roketlerle bombaladığı şehirden kara dumanlar yükseliyor.
Ülkedeki çatışmalar, özellikle ikinci büyük şehir Halep'te yoğunlaşıyor. Stratejik önemi olan Halep'i ele geçirmek isteyen muhalif askerler ile Suriye ordusu arasında sokak çatışmaları, artarak devam ediyor. Suriye ordusu bir süredir muhaliflerin kontrolünde bulunan Selahaddin ve El Sukkari semtlerini ele geçirmek üzere operasyonlarını yoğunlaştırdı. Suriye ordusunun şehri, savaş uçakları ve roketlerle bombaladığı belirtiliyor.
Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde, Halep'in El Şağur semtinde savaş uçaklarının bombardımanına hedef olan bir binadan yükselen dumanlar dikkat çekiyor. Bombardıman sonrasında binanın tamamen yıkıldığı görülürken, çevresindekiler yükselen dumanları izliyor.
Görüntülerde ayrıca İmajbet bir dağın tepesine konuşlanmış tank ve topların şehri bombalaması görülüyor. Hedef gözetmeksizin gerçekleştirilen bombardıman sonrası yerleşim yerlerinden dumanlar yükseliyor.
Kaynak: cha