Suriye Milli Konseyi Başkanı Abdulbasit Seyda, Başbakan Riyad Hicab’ın ayrılmasının Esed rejimi için sonun başlangıcı olduğu yorumunu yaptı.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Abdulbasit Seyda, Suriye’de başbakanların çok güçlü rolleri olmadığını, bununla birlikte Hicab’ın ayrılmasının rejimin daha fazla devam edemeyeceğini göstergesi olduğunu söyledi.

Bazı Kürt grupların Suriye’nin kuzeyinde bağımsızlık istemesi konusundaki tutumunun sorulması üzerine Seyda, şu anda Esed rejimini bitirmek için mücadele ettiklerini ve bu konuların daha sonra tartışılabileceği cevabını verdi. Abdülbasit Seyda, İstanbul’da kabul ettikleri Milli Misak’ta Kürt kimliğinin ve haklarının tanınması; Kürt halkına yönelik her türlü ayrımcılığın durması ilkelerini kabul ettiklerini de hatırlattı.

Vizyonunu ‘dini ya da etnik ayrımcılığını olmadığı laik ve demokratik bir Suriye’ şeklinde açıklayan Milli Konsey Başkanı Seyda, “İster Alevi, ister Hıristiyan ya da Kürtler olsun hepsi bizim milli kimliğimizin çok önemli parçalarıdır.” şeklinde konuştu. Abdülbasit Onwin Seyda, Hür Suriye Ordusu ile iyi ilişkiler ve koordinasyon, Kürt Milli Konseyi ile de diyalog içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: cha