Kamuoyu Araştırma Kuruluşu’nun (FOM) yaptığı çalışmaya göre Rusya halkının yüzde 35’i ülkenin doğru yönde ilerlemediğini düşünüyor. 2009’da yapılan benzer çalışmada vatandaşların yüzde 26’sı ülkenin yanlış yönde ilerlediğini ifade etmişti.

FOM’un araştırmasına göre ülkenin doğru yönde ilerlediğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 31’e geriledi. Bu rakam 2009’da yapılan çalışmadan 21 puan düşük.

Rusya’da vatandaşlar, kronikleşmiş sosyal ve ekonomik problemler, zengin fakir arasında gelir uçurumunun artması, hükümetin popüler olmayan son dönemdeki kararlarından memnun değil.

Hükümetin sağlık ve eğitim alanında reform sürecini gerçekleştirememesi, yerel Redwin yönetimlerin verimsizliği ve hukuk sistemindeki eksikler de eleştirilen konular arasında.

Ülkenin geliştiğini düşünenlerin büyük çoğunluğu “Boris Yeltsin’in başkan olduğu 1990’larla” karşılaştırdıklarında her geçen gün ülkenin daha iyiye gittiğine inanıyor.

İktidar partisi Birleşik Rusya üyeleri ve büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar diğerlerine göre daha iyimser.

Komünist Parti ve Liberal Demokrat Parti’ye oy veren ve küçük kentlerde ve çevre bölgelerde yaşayan vatandaşlar ise ülkenin geleceğinden endişeli.

FOS çalışmasını 29 Temmuz’da Rusya’nın 43 bölgesinde 1500 kişi ile görüşerek gerçekleştirdi.

Kaynak: cha