Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, bir dizi temasta bulunmak üzere önceki gün gittiği Atina’daki temaslarını tamamladı.

Rum Simerini gazetesi, Markulli’nin dün, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas tarafından kabul edildiğini, Papulyas ile görüşmesinin ardından da Başbakan Andonis Samaras, Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis ve bazı siyasi partilerin liderleriyle görüştüğünü yazdı.

Habere göre Markulli’nin Papulyas ile yaptığı görüşmede, Güney Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığı ve Türkiye’nin bu konudaki tutumu ele alındı. Papulyas, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın AB Dönem Başkanlığı ile ilgili tutumunun 'kışkırtıcı' olduğunu ve AB’ye hakaret niteliği taşıdığını söyledi.

Markulli ise 'özellikle Türkiye’nin kışkırtma ve olumsuz tavırlarına karşın' başarılı bir dönem başkanlığı süreci yaşayacaklarına olan inancını dile getirdi ve ellerinde halihazırda olumlu sonuçlar bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi de, 'işgal altındaki belediyelerin' Markulli’ye, Eurogroup toplantısı için Güney Kıbrıs’ta bulunan yetkililerle görüşebilmek için mektup gönderdiğini yazdı.

Haberde, sözde işgal altındaki belediyelerin, Avrupalı yetkililere Eurogroup toplantısı öncesinde, Kıbrıs sorunuyla ilgili aydınlatıcı bazı belgeler vermek istediklerini belirttikleri kaydedildi.
Kaynak: cha