ABD’nin Los Angeles kentinde film sahnelerini aratmayan bir kovalamaca yaşandı. Bankadan çaldıkları parayı aracın camından etrafa saçarak kaçmaya çalışan hırsızlar uzun süren takibin ardından kıskıvrak yakalandı. Yaşananlar an be an görüntülendi.

Amerikan basınının, “Onlar belki de modern zamanın Robin Hood’ları” diye esprili bir şekilde nitelendirdiği olay, Los Angeles şehir merkezinin 56 kilometre kuzeybatısındaki Santa Clarita bölgesinde başladı. Burada bir banka soygununa karışan 2 şüpheli, çaldıkları yüklü miktardaki parayla polisten kaçmaya başladı. Nefes kesen takip boyunca polisten kurtulmayı başaramayan soyguncular, yanlarındaki parayı etrafa saçıp polislerin dikkatini dağıtmaya çalıştı.

Çevredekilerin şaşkın bakışları altında camdan etrafa para saçan soyguncular, ne kadar çabaladılarsa da arkalarındaki polis araçlarını 1 saat 20 dakika boyunca atlatamadı. Caddelerdeki diğer araçları da tehlikeye atan şüpheliler, uzun süren kovalamacanın ardından sivil bir aracın sıkıştırmasıyla durmak zorunda kaldı.

Polis yetkilileri, iki şüpheliyi kelepçeleyerek gözaltına aldı. Soyguna iki kişinin daha karıştığı, birisinin ilerleyen saatlerde yakalandığı, diğerinin de arandığı bildirildi. Bankadan ne miktarda para çalındığı ve etrafa ne kadar saçıldığı konusunda ise açıklama yapılmadı. Kovalamaca sırasında bazı kişilerin yola atılan paraları aldıkları görüldü.
Kaynak: cha