ABD'nin Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehri yakınlarındaki Sikh tapınağında meydana gelen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı ile ilgili başsağlığı mesajı yayınlayan ABD Başkanı Barack Obama, eşi Michelle Obama ile birlikte duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Hastaneye kaldırılan biri polis olmak üzere 3 kişinin de durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, saldırganın katliamı tek başına gerçekleşirdiğini düşünüyor. Görgü tanıkları, 30 yaşlarında bir erkeğin tapınağa girerek rastgele ateş açtığını belirtiyor. Saldırının sebebini araştıran polis, konu ile ilgili geniş soruşturma başlattı.

Obama da, yayınladığı mesajda, saldırının yasını tuttuklarını, Vdcasino hayatını kaybedenler ve aileleri başta olmak üzere Oak Creek halkına dua ettilerini ve ellerinden geldiğince onlara destek vereceklerini söyledi. Obama, bu trajik olayın aydınlatılması için gerekli bütün desteği vereceğini ve Amerikan ailesinin bir parçası olan Sikhlerin ülkesine büyük bir zenginlik kattığını ifade etti.

1997 yılında açılan Milwaukee Sikh Tapınağı'nın 400 civarında üyesi bulunuyor.




Kaynak: cha