New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Empire State binasının önünde bugün sabah saat 09.00 sıralarında meydana gelen olayda, saldırganın 1 kişiyi öldürdüğü ve polis tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Olay yerine New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly ile gelen Başkan Bloomberg, saldırganın polis tarafından öldürüldüğünü, bazı sivillerin ise polisin silahından çıkan ateş sonucu yaralandığını söyledi.

New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly, saldırganın 58 yaşındaki Jeffrey Johnson isimli bir Amerikalı olduğunu tesbit ettiklerini belirtti. Johnson’un daha önceden Empire State binasının yakınında bulunan Hazan İmport şirketinde çalıştığı ve bir süre önce işten çıkarıldığını söyeledi. Johnson tarafından 3 el atışla öldürülen 41 yaşındaki Steven Ercolino Hazal Şirketinde Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı ifade edildi. Edinilen bilgiye göre, maktul Ercolino ile saldırgan Johnson’un arasında işten çıkarma konusu yüzünden kavgalı oldukları öğrenildi.

Belediye Başkanı Bloomberg, saldırganın 45 kalibrelik bir silaha sahip olduğunun tespit edildiğini, bazı sivillerin polis silahı ile yaralandığını yineleyerek, yaralananların 2'si kadın, 7'si erkek 9 kişi olduğunu kaydetti.

Polis 4 helikopter eşliğinde Empire State binasının etrafında güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.
Kaynak: cha