Mısır'ın başkenti Kahire'de, ABD'de yapılan İslam'a hakaret içeren filme yönelik tepkiler devam ediyor. Mısırlı göstericiler bugün de Kahire'deki ABD Büyükelçiliği önünde gösteri yaparken, polisle çatıştı.

Kahire'de gece de devam eden gösterilerde polisle yaşanan çatışma sonucu yaklaşık 30 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralananlardan 10'unun polis olduğu açıklandı. Mısır İçişleri Bakanlığı, polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığını ve 12 kişinin de tutuklandığını duyurdu.

Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, Kahire sokakları da savaş alanında döndü. Göstericiler, polisin göz yaşartıcı gaz kullanması sonrası ABD elçiliği önünden ayrıldı.

Göstericiler Mısır’da ABD elçiliği istemediklerini açıklarken, Mısır ile ABD arasındaki ilişkilerin de kesilmesini talep ediyor.

ABD'de çekilen, İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren film, Müslümanlar arasında büyük tepkilere yol açmıştı. Geçtiğimiz Salı günü Kahire'de ABD elçiliği önünde gösteri yapan bir grup, elçiliğin duvarına tırmanarak ABD bayrağını indirmişti.

Bu arada İslam’a hakaret içeren film dolayısı ile Yemen’de de ABD elçiliği önünde gösteriler düzenlendi. Göstericiler elçiliği basarken, elçilik çalışanlarının güvenli yere götürüldüğü açıklandı. Yemen hükümeti sözcüsü, başkent Sana'da ABD Büyükelçiliğine yapılan baskında hiç kimsenin zarar görmediğini bildirdi.

Öte yandan Libya'nın Bingazi şehrinde de geçtiğimiz salı günü ABD konsolosluğu önünde söz konusu film dolayısı ile gösteri düzenlenmişti. Gösteri sırasında konsolosluğa yapılan saldırıda ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens (52) hayatını kaybetti. Libya İçişleri Bakanlığı, Büyükelçi Stevens'in Bingazi'deki ABD Konsolosluğu çıkışında arabasına roketatarla düzenlenen saldırıda üç büyükelçilik yetkilisiyle birlikte öldüğünü açıkladı.
Kaynak: cha