Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Çinli mevkidaşı Hu Jintao'nun daveti üzerine 28-30 Ağustos'ta Çin'e resmi bir ziyaret yapacak.

İlk kez bu ülkeye resmi ziyarette bulunacak olan Muhammed Mursi’nin, Çinli liderlerle ikili ilişkiler ve her iki tarafı ilgilendiren uluslararası ve bölgesel konularda fikir alışverişinde bulunması bekleniyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Pekin hükümetinin bu ziyarete büyük önem verdiğini vurguladı. Hong Lei, ziyaret sırasında bir dizi işbirliği sözleşmesinin imzalanacağını söyledi. Çinli sözcü, dünya düzeninde yeni değişikliklerin yaşandığı bir dönemde, Mursi'nin ziyaretinin Çin-Mısır ilişkilerine katkı sağlayacağını belirtti.

İki ülkenin Çin-Arap İşbirliği Forumu ve Çin-Afrika İşbirliği Forumu çerçevesinde verimli anlaşmalar yaptıklarını kaydeden Hong Lei, Mısır tarafıyla el ele vererek Çin-Mısır stratejik işbirliğini yeni düzeye taşımaya hazır olduklarını ifade etti. Mısır, Çin Halk Cumhuriyeti ile resmi diplomatik ilişki kuran ilk Arap ve Afrika ülkesi konumunda yer alıyor.
Kaynak: cha