KKTC'nin Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kıbrıs Türk tarafının bugünlere gelmesinde Kıbrıslı İşadamı Asil Nadir'in katkısının büyük olduğunu söyledi. Atun, "Asil Nadir'in İngiltere'deki devam eden yargı sürecinde ceza alması, Tüm Kıbrıs halkı ile bizleri derinden üzmüştür." dedi.

Yazılı açıklama yapan Sunat Atun, “Sayın Nadir’in özellikle bir dönem ülkemizde Sanayi sektörünün gelişmesinde yaptığı öncü girişimler, ülkemizde faaliyet gösteren bir çok işadamımıza da cesaret verdiği bir gerçektir. Ülkemizde üretilen ürünlerin dış ülkelere ihracatı, ve Kıbrıslı Türk’lerin yurtdışında yaptığı yatırımlar başlıklarında da yine Sayın Asil Nadir, hep öncü olmuş ve insanımızın vizyonunun gelişmesine katkı sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Nadir’in KKTC'ye yaptığı yatırımlarla ülkedeki pek çok kişiye iş imkanı sağlandığını dile getiren Atun, şu açıklamalara yer verdi: “İşadamımızın yargılandığı süreç boyunca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin göstermiş olduğu tutuma bir anlam vermek ise mümkün değildir. Kıbrıslı Türk işadamının büyümesini, KKTC Devletimizin büyümesi ile eşanlamlı gören Rum zihniyetini dava sürecinde göstermiş olduğu tavırla Sayın Nadir’in ceza almasına katkı yapmış olduğunu gözlemlemekteyiz. Sayın Asil Nadir’in istinaf sürecini yakından takip ettiğimizi ve bu sürecin sonunda adaletin tecelli edeceğine yönelik beklentimizi ifade eder, ailesine geçmiş olsun dileklerimi belirtirim."
Kaynak: cha