İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyit Abbas Arakçı, ülkesinin Azerbaycan'ı toprak bütünlüğü konusunda desteklediğini ve Ermenistan'ı işgalci bir ülke olarak gördüğünü söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyit Abbas Arakçı ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Bakü’de Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov'la da bir araya geldi.

Azerbaycan ve İran arasındaki ikili ilişkilerle ilgili konuların masaya yatırıldığı görüşmede Bakan Yardımcısı Halefov, Azerbaycan ziyaretinden önce Arakçı'nın İran-Azerbaycan ilişkileriyle ilgili ülkesinde verdiği demeci olumlu bulduğunu kaydetti.

Konuk bakan yardımcısı da Azerbaycan ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, İran'da meydana gelen deprem ile ilgili Azerbaycan`ın gönderdiği insani yardımdan dolayı teşekkür etti.

İran'ın Azerbaycan'la ilişkilerinin geliştirilmesini istediğini söyleyen Abbas Arakçı, İran'ın Azerbaycan`ın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Ermenistan'ı işgalci bir ülke olarak gördüğünü kaydetti.
Kaynak: cha