İslam düşmanı Anders Behring Breivik’in geçtiğimiz yıl Norveç’te gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Türkiye kökenli Gizem Doğan’ın babası Abdulkadir Doğan, Olso Eyalet Mahkemesi’nin Breivik hakkında verdiği karardan memnun olduğunu ifade etti. Kararın ardından ilk olarak Cihan’a konuşan baba Abdulkadir Doğan, ‘‘Ben zaten Breivik’in idam edilmesini istemiyordum. Ölüm onun için kurtuluş olur. Acı çeke çeke hayatını devam ettirmesini istiyorum.’’ dedi.

Breivik’in zannedildiği gibi 21 yıl hapis yatarak çıkmasının mümkün olmadığını belirten baba Doğan, "Bazıları katil Breivik’in 21 yıl hapis yatıp çıkacağını zannediyor. Kesinlikle öyle değil. Norveç kanunlarını iyice incelerseniz onun ömür boyu çıkmasının mümkün olmadığını görürsünüz. Ben Breivik’in ömür boyu hapiste kalacağına inanıyorum." dedi.

TERÖRİST OLDUĞUNUN TESCİL EDİLMESİ BENİ MUTLU ETTİ

Dün kararı mahkemeden takip eden Abdulkadir Doğan, karar açıklanıncaya kadar son derece endişeli olduğunu söyledi. ‘‘Mahkeme Breivik’in deli olduğuna hükmetseydi kendime hakim olamazdım.’’ diyen Abdulkadir Doğan, sözlerine şöyle devam etti. "Batı'da ne zaman bir Müslüman suç işlese terörist damgası yiyor. Öte yandan ne zaman kendilerinden birisi bir suça bulaşsa deli deyip geçiyorlar. Bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde bunun birçok örneğini gördük. Breivik davasında da benzer bir şeyin olmasından çok endişe ediyordum. Deli deselerdi isyan edecektim. O yüzden karardan memnunum."

Mahkeme kararının Breivik’i ömür boyu hapse mahkum etmesinin yanı sıra akıl sağlığı yerinde bir terörist olduğuna hükmetmesinin de kendisi son derece önemli olduğunu ifade eden Baba Doğan, "Geçtiğimiz yıldan beri mağdur ailelerle sık sık görüşüyorum. Hepimizin en büyük endişesi onun deli muamelesi görmesiydi." dedi.

HAPİSHANEDE RAHAT BİR HAYAT SÜRMESİNE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Breivik’in hapishanede oldukça lüks bir hayat süreceğine dair haberlerin kendisini çok rahatsız ettiğini ifade eden Baba Abulkadir Doğan, "O caninin hapishanede konforlu bir hayat süreceğini düşündükçe çıldırıyorum. Birçok mağdur aile ile görüştüm. Bu onları da çok rahatsız ediyor. Hapishane şartlarının değiştirilmesi için devlete başvuru yapacağız. Bu konunun takipçisi olacağız. Onun hapishanede rahat bir ömür sürmesine fırsat vermeyeceğiz. Ona sadece ekmek ve su verilmeli." dedi.
Kaynak: cha