Suriye ordusu, bombaladığı şehirlerde halkın kaçışını fırsat bilerek evleri ve iş yerlerini yağmalıyor. Bombardıman sebebiyle boşalan şehirlere giren askerler, yağmaladıkları eşyaları sivil pikaplara yükleyerek götürüyor.

Suriye'de kriz 17. ayına girerken ülke içindeki çatışmaların şiddeti ise giderek artıyor. Suriye ordusu başkent Şam'ın yanı sıra Halep, Humus, Dera ve Hama olmak üzere ülkenin birçok bölgesine yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Savaş uçakları, tank ve roketlerin kullandığı saldırılarda şehirlerde çok sayıda bina tamamen tahrip olurken, her gün yüzlerce kişi yaşamını yitiriyor. Suriye ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanın hedefi olmak istemeyen halk ise, Milanobet evlerini ve işyerlerini bırakarak şehirleri boşaltıyor. Üzerlerindeki giysilerinden başka bir şey alamadan kaçan halkın geride bıraktıkları ev ve iş yerlerinin Suriye ordusu tarafından yağmalanıyor.

Suriye ordusu bombardıman sonrasında sahiplerinin bir kısmı ölen veya kaçan ev, market ve iş yerlerine girerek adeta talan ediyor. Askerler ganimet bulmuş gibi evlerdeki ziynet eşyaları, para ve her şeye el koyuyor. Yönetime bağlı askerler, ayrıca evlerde ve iş yerlerinde bulunan her türlü eşyayı yağmaladıktan sonra getirdikleri sivil araçlara yükleyerek götürüyor.
Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde Suriye ordusuna bağlı askerlerin evlerden ve iş yerlerinde aldıkları eşyaları sivil araçlara yükledikleri görülüyor. Askerlerin bir kısmı eşyaları yüklerken diğerlerinin ise çevreyi korumaya çalışmaları dikkat çekiyor.
Kaynak: cha