KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Asil Nadir'in 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına üzüldüğünü belirtti. Asil Nadir'in hüküm giymesi için Rumların uzun uğraşlar verdiğine vurgu yapan Eroğlu, Nadir için verilen kararın değişeceğine inandığını kaydetti.

Derviş Eroğlu, bugün bir kabulünde yaptığı açıklamalarda İşadamı Asil Nadir'in 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasını değerlendirdi.

Rum tarafının yaptığı açıklamalar ve yoğun çalışmalarla Asil Nadir’i mahkûm etmek için uğraştığına da dikkat çeken Eroğlu, “Sadece Rum tarafı değil, Asil Bey'in yükselişini hazmedemeyen, özellikle KKTC’ye verdiği hizmetlerden dolayı bu gücün gitmesi gerektiğine inanarak mahkûm edilmesinden sevinç duyan ülke dışında çevreler vardır.” dedi.

“Asil beyin mahkûmiyetine en az kendisi kadar üzüldüm.” diyen Eroğlu, Nadir’in, KKTC’nin çehresini değiştiren Türkiye'de de yatırımlarla ön plana çıkan, dünya ekonomik kuruluşları arasında bir numaraya kadar çıkan bir işadamı olduğunu söyledi.

Nadir’e geçmiş olsun dileklerinde bulunan ve istinafta mahkûmiyet kararının değişeceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu şöyle devam etti: “Kendisi de beraat edeceğine o kadar inanıyordu ki eminim bu karar şok etkisi yaratmıştır. İnşallah istinafta davaya tarafsız gözle bir daha bakılır ve beraat eder. Asil bey her zaman morali yüksek bir insan olmuştur. Moralini yine yüksek tutarak istinafın sonuçlarını bekleyeceğine inanıyorum. Kıbrıs Gazetesi ailesine geçmiş olsun diyor ve Asil Beyi memnun etmek için bıraktığı yerden gazetenin yayın hayatına devam edeceğine inanıyorum.”

"İNGİLTERE'DE SİYASETİN EKONOMİYE KARIŞMASI ÜZÜCÜ"

Rum tarafının uzun süredir Asil Nadir’in gücünün KKTC’nin tanınmasına neden olacağı endişesi içerisinde olduğunu belirten Eroğlu, bunun olmaması için İngiltere ve diğer ülkelerden bazı çevreleri yanlarına alarak uğraştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Sonunda başardılar. Böyle bir olaya siyasetin karıştırılması, özellikle de İngiltere gibi medeniyetin beşiği sayılan bir ülkede siyasetin ekonomiye bu denli karışması, insanın şeref ve onurunu zedeleyici kararlar alması üzücü. İstinaf safhasında gerçeğin görüleceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha