Ermenistan, 3-8 Eylül 2012 tarihleri arasında Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ)’nün ortak askeri tatbikatına ev sahipliğini yapacak. Erivan “İşbirliği-2012” adı altında düzenlenecek tatbikatı izlemeleri için üye ülkelerin hükümet ve devlet başkanlarını Ermenistan’a davet etti.
Tacik basınında yer alan haberlere göre, Ermenistan Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Arsrun Ovannisyan, örgüte üye ülke devlet başkanlarının tatbikatı izlemeleri için davet edildiklerini Celtabet kaydetti.
Tatbikat sırasında teröristler tarafından rehin alınan sivil halkın kurtarılması, terörist grupların etkisiz hale getirilmesi ve faaliyetlerinin durdurulması gibi senaryolar gerçekleştirilecek. Tatbikata KGAÖ üyesi Kazakistan, Tacikistan, Rusya, Ermenistan ve Belarus askeri birlikleri iştirak edecek.
15 Mayıs 1992’de kurulan KGAÖ Bağımsız Devletler Topluluğu bünyesinde önemli bir askeri ittifak konumunda bulunuyor. KGAÖ bünyesinde çoğunluğu Rusya’dan olmak üzere 20 bin dolayında askerden oluşan “Acil Müdahale Gücü” bulunuyor.

Kaynak: cha