Ukrayna’da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik arabuluculuk gayretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Arabuluculuk gayretlerine ilişkin Erdoğan; “İsrail ile ilgili bizi bugüne kadar arayarak bizimle bu konuda görüşmek isteyenlere verdiğimiz cevap bellidir. Birincisi özürdür, ikincisi tazminattır, üçüncüsü Filistin'de ambargonun kaldırılmasıdır. Bunlardan herhangi birisi olmadığı sürece normalleşmenin olması mümkün değildir. Eğer bu üçünü garantiye, sağlama alacak varsa arabulucuya biz 'evet' deriz. Yoksa arabulucuların yorulmasına gerek yok. Şartlarımız belli kabul edilmediği sürece normalleşme mümkün değildir. Şartlarımızı sağlama alacak arabuluculara ‘evet’ deriz yoksa arabulucular yorulmasın” dedi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ VE ÜÇ GÖREVLİSİNİN ÖLDÜRÜLMESİ ÇOK KAYGI VERİCİ
Libya’da ABD büyükelçisinin öldürülmesini kınayan Erdoğan, Libya'daki demokratik dönüşüme yönelik atılan adımları engellenemeyeceğini söyledi.
Konuya ilişkin Erdoğan şunları söyledi: “ABD büyükelçisi ve üç elçilik görevlisinin öldürülmesi konusu çok kaygı verici. Ve bunu şiddetle kınıyorum. Diplomatları hedef alan bu tür saldırıları, en sert şekilde nefretle kınıyorum. Terörle mücadelenin her zaman yanında olduk. Zira şu anda terörle mücadele içerisinde olan bir ülkeyiz. Bunun ne demek olduğunu çok iyi biliriz.”

Kaynak: cha