Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) Dışişleri Bakanları 4. Toplantısı’na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıya katılan Bangladeş ve Filistin dışişleri bakanları ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, temasları çerçevesinde AİGK/CICA Dışişleri Bakanları 4. Toplantısına katılan Bangledeş Dışişleri Bakanı Dip Moni ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki ile birer görüşme gerçekleştirdi. İki ülke ilişkilerini ele alan Davutoğlu, mevkidaşları ile küresel sorunları değerlendirdi.

24 üye ülke ile 8 gözlemci ülke ve 3 gözlemci uluslararası kuruluşun katıldığı toplantının sonunda bir bildirinin yayınlanması bekleniyor.

Kazakistan'ın kurucusu olduğu ve 2014 yılı ortasına kadar AİGK/CICA Dönem Başkanlığını Türkiye'nin yaptığı toplantıya, 6 misafir ülke ve 14 misafir uluslararası kuruluş da davet edildi.

Toplantılar sonunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Kazakistan Dışişleri Bakanı Yercan Kazıhanov'un katılımıyla bir basın toplantısı yapılacak.
Kaynak: cha