Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Konseyi 2. Zirvesi'ne katılmak ve resmi ziyarette bulunmak üzere Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki heyeti Bişkek Manas Havaalanı'nda Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov ve Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akçal karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül havaalanından ikametine ayrılan Ala Atça Devlet konuk evine geçti. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev bugün Gül onuruna akşam yemeği verecek.

Gül yarın kısa adı 'Türk Konseyi' olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin 2. Zirvesi'ne katılacak. Gül'e Bişkek ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu eşlik ediyor. Gül zirveden sonra Ruby Park Alışveriş Merkezi’nde incelemelerde bulunacak ve daha sonra Kırgız-Türk Manas Üniversitesi’ne geçecek.

Cumhurbaşkanı Gül’ün asıl resmi ziyareti ise 24 Ağustos’ta gerçekleşecek. Gül için Ala Arça Devlet Konuk Evi’nde resmi karşılama töreni yapılacak. Akabinde Gül ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev baş başa bir görüşme yapacak. Ardında heyetler arası görüşmelere geçilecek; görüşmelerde sonunda ise iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Ömürbek Babanov’u kabul edecek olan cuma namazının ardından Cogorku Keneş’te (Yüksek Meclis) Meclis Başkanı Asılbek Ceyenbekov ile bir araya gelecek.
Kaynak: cha