Cansuyu yardım derneği tarafından Kuzey Irak’a gönderilen yardım paketleri Kerkük’te ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

İçerisinde ; kuru fasulye, çay, pirinç, salça, yumurta, tavuk ve ayçiçek yağı olan 350 gıda paketi başta yetim ve dullar olmak üzere yardıma muhtaç insanlara teslim edildi.
Yardımların dağıtılmasında görev alan Türkmen Dayanışma Derneği Başkanı Emin Terzi, Cansuyu derneği ile kurulan ilişki sayesinde gönderilen yardımları, hiçbir ayrım yapmadan ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini ifade eti. Türkiye’den başka derneklerin de yardım gönderdiğini ifade eden Terzi, daha önce de gönderilen benzer yardımı 400 aileye dağıttıklarını dile getirdi. Emin Terzi, yardımları Kürt, Türkmen ve Arap ayrımını yapmadan dağıttıklarının altını çizdi.
Yardımı alan Nazanin Muhammed Pasgol isimli Kürt, “Sağ olsunlar her zaman fakirleri, yetimleri düşünüyorlar. Allah yardımlarını kabul etsin. Verdikleri paketler bizim bazı eksiklerimize yetiyor. Allah mekanlarını cennet etsin” dedi.

Peyman Ahmet isimli bir diğer Kürt ise,” Derdimize derman oluyorlar. Buda bizleri çok sevindiriyor. Özellikle de yetim çocukların karınları doyuyor. Aldığımız bu yardımlarla iftarımızı açacağız. Onlara çok dua ediyoruz. Bizleri, yetimleri sevindirenleri Allah da sevindirsin . Ben bir Kürdüm, her zaman ayrım yapmadan yardım ederler. Bizleri düşündükleri için Türk kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.


Kaynak: cha