Bağcılar Belediyesi, Kazakistan’da bu yıl da iftar yemeği verdi. Gönül sofralarının ilkini ülkenin güneyindeki Çimkent'te kuran Bağcılar Belediyesi, ikinci iftarı ise Almatı şehrinde verdi. Almatı’daki iftara; Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov, Kazakistan Diyanet İşleri Başkanı Abusettar Dervişev, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Çimkent Vali Yardımcısı Serik Seidumanov, Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Çimkent Belediye Başkan Yardımcısı Bahrettin Narin Birtop, başkan yardımcıları ile belediye meclis üyelerinin yanı sıra Kazak vatandaşları katıldı.
Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, "Uzun yıllar önce Grandbetting ata yurdumuzdan ayrılıp Türkiye'ye giden bizler, tekrar ata yurdumuzda sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı duyguları ve aynı inancı paylaşanlar olarak gönül sofrasında buluştuk " dedi.

Almatı Valisi Ahmetcan Yesimov da yaptığı konuşmada, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in iftara katılanlara selam gönderdiğini söyledi.
Bu tür iftar sofralarının dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilere güç katacağının altını çizen Vali Yesimov, bu geleneği başlatan herkese teşekkür etti.
Son olarak söz alan Kazakistan Diyanet İşleri Başkanı Abusattar Dervişev, iftara katılan herkese teşekkür ederek Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşlik zemininde her geçen gün daha da geliştiğini belirtti.

Kaynak: cha