Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkedeki Müslüman toplumun ileri gelenlerine başbakanlık binasında bayram yemeği verdi. Avusturya’da bir gelenek haline gelen bayram yemeğinde konuşan Werner Faymann, ülkedeki dini cemaatlerin barış içerisinde birlikte yaşamasından övgüyle söz etti.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılki konuşmasında da genç nüfusun sorunlarına değinen Faymann, AB ülkelerinde yüzde 20’lere varan genç işsizliğine dikkat çekti. Bu durumun kendisini de kaygılandırdığını ifade eden Avusturya lideri, gençlere iş alanları oluşturmak için çok çalıştıklarını ve ülkesinin bu konuda daha iyi durumda olduğunu aktardı.

Aşırı sağ partilerin yüzde 25 oy oranlarına ulaştığı Avusturya’da sorunların çözümünde diyalog yolunun aranmasının gerekliliğine dikkat çeken Faymann, "Birlikte yaşadığımız insanlar rahat değilse biz de rahat olamayız." ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan Avusturya İslam Cemaati Başkanı Dr. Fuat Sanaç, Müslümanların yeni bir İslam Yasası’na ihtiyaç duyduklarını ve bunun için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Sanaç, din dersi öğretmeni ile imamların Avusturya'da yetiştirilmesi amacıyla Viyana Üniversitesi bünyesinde İslam Teoloji Fakültesi'nin kurulmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Bayram yemeği geleneğini devam ettirdiği için Başbakan Faymann’a teşekkür eden Sanaç, ülkede zaman zaman yaşanan cami ve minare aleyhindeki tartışmalara dikkat çekerek "Sorunlarımızı açıkça size anlattım. Artık top sizde." sözlerini sarf etti.

Çok sayıda Türk sivil toplum kuruluşunun başkanlarının da iştirak ettiği yemeğe ülkedeki Katolik, Ortodoks ve Musevi cemaatlerinin liderleri de katıldı.
Kaynak: cha