Almanya’nın Hamburg şehrinde bir okulun bahçesinde boğazında iple asılı şekilde bulunan 26 yaşındaki Yaşar Cem Keren nasıl öldüğü tam olarak araştırılmadan ebediyete uğurlandı. Yaşar Cem’in babası Murat Keren; polisin ve savcılığın intihar dediği olayın cinayet olabileceğini belirterek, “Deliller ve görgü tanıkları ifadeleri bu yönde. Oğlumun olayı tam olarak araştırılmadı.” dedi.

Dulsberg semtinde 28 Temmuz günü ölü bulunan 26 yaşındaki Ordulu Yaşar Cem Keren, ölümüyle ilgili sır perdesi aralanmadan DİTİB Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ojendorf mezarlığına defnedildi.

Acılı baba Murat Keren polisin kendilerine Yaşar Cem’in intihar ettiğini söylediğini belirterek, “Bu açıklama inandırıcı değil dedi. Meslek eğitimini bitiren Yaşar Cem’in intihar etmesi için hiçbir sebep yok.” ifadelerini kullandı.

Yaşar Cem’in asıldığı yerin tam olarak aydınlatılan ve iki kamera ile gözetlenen bir yer olduğunu ifade eden Murat Keren, “Ne polis ne de savcılık olay yerinde inceleme yapmadan gelip bize ‘oğlun intihar etti, alın defnedin’ diyor. Bizim itirazımız üzerine bir otopsi yapıldı ancak bir şey çıkmadı. Ama ne olay yeri ne de kamara görüntüleri incelendi. Burada bir ihmal var. Sanki bir şeyler örtbas edilmek isteniyor.” şeklinde konuştu.

Murat Keren, oğluyla daha önce tartışan bir Almandan şüphelendiklerini fakat bu kişinin elinde yara olmasına rağmen polisteki ifadesinden sonra serbest bırakıldığını söyledi. Kimseyi haksız yere suçlamak istemediğini kaydeden Keren, “Polis ve savcılık bu olayı tam olarak araştırıp incelemeli. O geceki kamara kayıtlarını ve olay yerinde çekilen fotoğrafları bize göstermeli. Bizi bu olayın intihar olduğuna inandırmalı. Aksi takdirde aradan 30 yılda geçse ben bunun intihar olduğuna inanmayacağım. Kaldı ki NSU olayında yaşananlar beni daha da kuşkulandırıyor. Ben bu olayın da 10 yıl beklemesini istemiyorum.” dedi.

Yeğeni yıkanırken yanından bulunan amcası Fırat Keren ise Yaşar Cem’in sağ kasığında, alnında morluk bulunduğunu ve yine alnında ve sağ dizinde iki yerde yara olduğunu belirterek, bu morarmaların intihar eden bir kişide bulunmasının mümkün olmadığını öne sürdü.

Şüpheli ölüm olayının aydınlığa çıkarılması için canlı bahis görevlendirilen Avukat Muhammed Çiftçi ise gerekli dosya ve evraklarını savcılıktan istendiğini belirterek, “Dosyayı inceledikten sonra gerekli müracati yapacağız.” dedi.

Hamburg Konsolosluğu’ndan Konsolos Berati Alver olayın takipçisi olacağını belirterek, “Önümüzdeki günlerde olaya bakan savcıyla görüşeceğim ve bilgi alacağım. Olayın aydınlatılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” sözünü verdi.
Kaynak: cha