Rus mafya liderinin yakalanmasındaki gayretlerinden dolayı Belçika polisi Amerikalılar tarafından ödüllendirildi. Brüksel’deki ABD Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilen törende Amerika Uyuşturucu ile Mücadele Birimi (DEA) yetkilileri Belçika emniyet teşkilatına 800 bin dolarlık bir çek takdim etti.

Belçika polisinin uluslararası bir operasyonla Rus uyuşturucu mafya lideri Ricardo Fanchini’nin Londra’da yakalanmasında oynadığı önemli rolden dolayı Amerikalılar tarafından parayla ödüllendirildi. Amerika’nın Brüksel Büyükelçisi Howard Gutman’ın takdim ettiği 800 bin dolarlık çekin büyük bir kısmı Rus mafyasının çökertilmesinde ele geçirilen paradan oluştuğu bildirildi.

Ricardo Fanchini’nin 10 yıl hapse mahkûm olmasıyla sonuçlanan operasyonun düğmesine Belçika’nın liman şehri Anvers’te basılmıştı Amerika Uyuşturucu ile Mücadele Birimi (DEA) Başkanı Russel Benson ‘‘Belçika’nın ve özelde Anvers emniyet teşkilatının yardımı olmasıydı bu operasyonu sonuçlandıramazdık.’’ şeklinde konuştu.

Ödülün 11 Eylül saldırılarından sonra uluslararası güvenlik birimlerinin daha fazla birlikte hareket etme gereğine vurgu amacıyla bugün verildiği kaydedildi.
Kaynak: cha