AB Komisyonu, BDP milletvekilleri ile PKK’lı teröristlerin Şemdinli kırsalında kucaklaşması hakkında yorum yapmaktan kaçındı; ancak terörü ve Gaziantep saldırısını kınadı.

AB Komisyonu’nun genişleme ve Avrupa komşuluk siyasetinden sorumlu üyesi Stefan Füle’nin basın ofisinden Cihan Haber Ajansı’na yapılan açıklamada, söz konusu buluşmanın hangi şartlarda yapıldığı hakkında net bilgi sahibi olunmadığından dolayı bu konuda yorum yapılamayacağı belirtildi. Komisyon, bununla birlikte AB’nin terörü güçlü şekilde kınadığını ve PKK’nın da terör örgütleri listesinde yer aldığını hatırlattı.

Gaziantep’teki terör saldırısını da kınayan AB Komisyonu, can kayıplarından duyulan derin üzüntüyü dile getirerek elim hadisede yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaştıklarını vurguladı.

Açıklamada, “Hepimizi ilgilendiren terörizm hususunda ve bu tehditle mücadelede Türkiye ile diyalogumuzu güçlendirdik. Terörle mücadele ‘Pozitif Gündem’in de önemli bir unsurudur.” denildi. Komisyon ayrıca, Kürt meselesine çözüm bulunması çabalarında Türk yetkilileri ve tüm ilgilileri cesaretlendirdiğini vurguladı.
Kaynak: cha