Katil zanlısının, 3 gün önce sosyal paylaşım sitesinde "Eşlerinizi dövmeyiniz” hadisini, "Dövmeyin pişman olursunuz. Öldürün gitsin en doğrusu bu kökten çözüm" yorumuyla paylaştığı görüldü.

Edinilen bilgiye göre, Kemer'deki bir diskonun muhasebe bölümünde çalışan Rus kökenli Elena Suruç (39), birlikte yaşadığı Recep A.’dan (35) sürekli şiddet görünce bir arkadaşının evinde kalmaya başladı. Ev arayan ve yakın arkadaşlarına, "Bu adam beni öldürecek" diyen Suruç, bugün iş çıkışında Recep A.’nın ısrarı üzerine konuşmak için saat 17.00 sıralarında Merkez Mahallesi’ndeki evine geldi. Barışmak istediği Suruç ile konuşurken yine tartışma çıkması üzerine Recep A., eline geçirdiği bıçakla Elena Suruç'a saldırdı. Recep A., kaçmayan çalışan Elena Suruç'u 12 yerinden bıçakladı. Kadın olay yerinde hayatını kaybederken, evden çıkarak Liman Caddesi'nde dolaşan Recep A. olay yerine yaklaştığı sırada polis ekibi tarafından yakalandı.


KOMİSERİ VURACAKTI

Yakalandığı sırada polislerle boğuşan Recep A.’nın yanındaki tabancayı görevli komiserin başına dayayarak tetiği çektiği ancak silahın ateş almadığı öğrenildi.

Nöbetçi Kemer Cumhuriyet Savcısı Erhan Ürkmez’in yaptığı incelemenin ardından kadının cesedi Kemer Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Recep A.’nın, Elena Suruç’u daha önce de kıskançlık yüzünden ve eski eşinden olan oğluyla görüşmesini istememesinden dolayı defalarca döverek hastanelik ettiği öğrenildi. Kemer Cumhuriyet Savcılığına başvurarak koruma isteyen kadını Recep A.’nın saldırılarından polisin kurtarıldığı öğrenildi.

“ÖLDÜRÜN GİTSİN” DİYE PAYLAŞMIŞ


Sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında 3 gün önce "Eşlerinizi dövmeyiniz, onlar sizin köleniz değildirler" hadisini ve dayak yemiş bir kadının fotoğrafını paylaşan Recep A.’nın paylaşıma, "Dövmeyin pişman olursunuz. Öldürün gitsin en doğrusu bu kökten çözüm" şeklinde yorum yazdığı görüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Haber EDİTÖR