Antalya’da, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)’nda Türkiye geneli ilk bine giren 189 öğrenci ödüllendirildi.

        Uygulama Oteli’nde düzenlenen törenle SBS’de 37, LYS’de 152 öğrenciye başarı belgesi, dolma kalem takımı ve kitap hediye edildi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdür Osman Nuri Gülay, eğitimciler, öğrencilerin katıldığı törende veliler de hazır bulundu.

        Osman Nuri Gülay, SBS ilk binde 2010’da 19, 2011’de 28 öğrenci yer aldığını, bu sene rakamın 37’e yükseldiğini söyledi. Gülay, LYS’de ise 2010’da 112, geçen yıl 153 olan sayının 2012’de 152 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

        Vali Ahmet Altıparmak da Antalya için güzel bir başarıyla karşı karşıya olduklarına değinerek, “2010’dan 2012’ye bakıldığında SBS’de ikiye katlamışız.” dedi. Altıparmak, “Antalya’nın başarısı sorgulanacak değil, tamamen takdir edilecek bir başarıdır.” değerlendirmesinde bulundu. Altıparmak, başarılı öğrencilere ‘şımarmayın’ nasihatında bulundu.

        Geçen yıl başlatılan ‘Her ilçeye bir anaokulu, her okula anasınıfı’ kampanyası kapsamında kazanılan derslikler sayesinde 4+4+4 olarak adlandırılan yeni eğitim sistemine Antalya’da fiziki açıdan sorunsuz geçildiğine işaret eden Altıparmak, “Geçen sene onu yapmasaydık, o sonucu almasaydık bugün ciddi sıkıntı yaşayacaktık. İkili öğretim yanında belki üçlü öğretim yapacaktık.” şeklinde konuştu.

        Okullaşmada büyük katkıları olan hayırseverlere, başarıda emeği geçen eğitimcilere ve velilere teşekkür eden Vali Altıparmak, öğrencisi olan anne babalardan bir de istekte bulundu: “Öğretmenlerin, eğitimin temel taşıdır. ‘Öğrencime şunu yaptı, onuru rencide oldu’ diye hezeyana kapılmadan, sağduyuyla yaklaşmamız lazım. Eğitim disiplini açısından davranışlarında bazen sertlik olabilir. Onları biraz daha anlayışla karşılamamız lazım.”

        Konuşmaların ardından ilk bine giren öğrencilere ödülleri verildi. SBS’deki 37 öğrenciden 27’sinin özel okul öğrencisi olması dikkati çekti. LYS öğrencileri arasında bu sayı 39 oldu.
Kaynak: cha