Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’i ziyaret eden Rusya’nın Kostroma Belediye Başkanı İrina Pereverzeva, iki belediyenin kardeş kent olması için girişimlerde bulunacağını söyledi.

        Rusya’nın Kostroma Belediye Başkanı İrina Pereverzeva, tatil için geldiği Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Meclis üyesi Gaye Doğanoğlu’nun organize ettiği ziyarette, her iki belediyenin ilerleyen süreçte kardeş şehir olabilmesi için karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

        Kostroma’da bulunan Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin Antalya ile yakından ilgilendiğini ve Akdeniz Üniversitesi ile öğrenci değişimleri gerçekleştirdiklerini belirten konuk Belediye Başkanı Pereverzeva, “Antalya tarihi ve turistik mekânları açısından son derece önemli. Çok güzel tarihi değerleriniz var. Belediye başkanı olduğum Kostroma’da tarihe büyük önem veriyor.” şeklinde konuştu. Muratpaşa ile kardeş kent olmak istediklerini belirten Pereverzeva, ülkesine dönünce konuyla bedava bonus ilgili girişimlerde bulunacağını belirtti.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Süleyman Evcilmen ise “Kostroma Belediyesi ile kardeş şehir olmayı bizde isteriz. Ancak bunun bir takım prosedürleri var. Belediye meclislerinin karar almasından sonra kardeş şehir olma süreci daha hızlı ilerler. Bizlerde sizleri kardeş şehrimiz olarak görmekten mutluluk duyarız.” diye konuştu.
Kaynak: cha