Uganda'dan Özel Lara Koleji İngilizce Yaz Okulu'na yardımcı öğreticilik yapmak ve Türkçelerini geliştirmek için gelen misafirler gençler, Nevşehir'de her akşam bir velinin iftar sofrasına konuk oluyor.

Ramazan ayının manevi atmosferinden istifade eden Ugandalı gençler gittikleri evlerde Türk misafirperverliğine ve Türk yemeklerine hayran kalıyor. Ugandalı gençlerden Karala Morris Elisama, “Ülkemizden binlerce kilometre uzakta olmamıza rağmen gösterdikleri misafirperverlikle bizi evimizde hissettiren velilerine teşekkür ederiz. Bizim ülkemiz, sizin insanınız çok sıcak. İngilizce yaz kursundaki öğrencilere bir şeyler öğretmek için geldik ama öğrendiklerimiz öğrettiklerimizden daha fazlaydı. Burada dört kişiyiz ve ülkemize döndüğümüzde sizi anlatacağız. Biz insanlığa hizmet etmeyi bu yaşlarımızda ülkemizde açılan Türk Okulları'nda öğrendik. Ama sizin çocuklarınız çok şanslı çünkü hizmeti sürekli yaşayan ailelerde ve eğitim yuvalarında yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

Uganda’dan gelen misafirleri ağırlayan Lara Koleji velilerinden Nuri Çeviker ise Ramazan ayında çok uzaklardan gelen misafirlere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu: " Onların dünyasını dinleyip sahip olduklarımızın kıymetini anlamak; dil, din, ırk, renk ayrımı yapmadan herkese kucak açma duygusuyla tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak bir sofranın başında toplanmak bizim için de çok güzeldi. İnşallah bu gidiş gelişlerin sayısı artar ve mesafeler fiziki olarak olmasa da duygu düşünce itibariyle kısalır.”

Lara Koleji Müdür Ulaş İnönü'de, okula ayrı bir renk katan Ugandalılar'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek, "Gelen misafirlerimizin bir kısmı Müslüman bir kısmı Hıristiyan. Misafirlerimizle geçirdiğimiz süre boyunca gördük ki farklılıklarımız iyi değerlendirildiği Casinomaxi zaman kazanımlara dönüşüyor.” dedi.
Kaynak: cha