Antalya'nın Kumluca ilçesinde çiftçiler havanın soğumasıyla birlikte ürünlerinin dondan zarar görmemesi amacıyla seralarında soba yakıyorlar veya yapay yağmurlama sistemi ile seraların ısısını arttırmaya çalışıyorlar.

İlçedeki seracılar özellikle son günlerde havanın soğuması nedeniyle akşamın ilk saatlerinden, sabahın ilk ışıklarına kadar seralarına kurdukları sobaları yakarak, ürünlerini donma tehlikesine karşı korumaya çalışıyor. Sobaların sönmemesi için ve aynı zamanda yangın oluşma riskine karşı, aile fertleri sırayla seralarda nöbet tutuyor.

Sera içerisindeki sıcaklığın eksinin altına düşmesinin, ürünün bozulmasına yol açacağını belirten İlyas Demiröz, zarar etmemek için çaba gösterdiklerini ifade etti. seralarda aynı zamanda yağmurlama sistemi olduğunu belirten Demiröz elektrik kesildiği zaman sitemin donma riskine karşı pancar modoru diye bilinen mazotlu su pompa motorunuda sisteme entegre ettiklerini Serada, hasat zamanına kadar büyük uğraş verdiklerini, Ürünü korumak, bizim için çok önemli. Çünkü ürünün her dalında alın terimiz var. Bunları satıp geçimimizi sağlıyoruz. diye konuştu.

Editör: Haber EDİTÖR