Antalya bilişim polisi tarafından düzenlenen operasyonda, banka kartlarını kopyalayıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda biri kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyeti Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü, bir grubun banka ATM’lerine kurdukları düzenekle müşterilerin bilgilerini çaldıklarını, daha sonra oluşturdukları yeni kartlarla dolandırıcılık yaptığı ihbarını aldı. Bunun üzerine başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenleyen ekipler kadın G.O., Ş.K., B.K., A.B., Ç.A. ve B.Ü.'yü gözaltına aldı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, binlerce kişiye ait kart bilgilerinin bulunduğu dizüstü bilgisayarlar, kart kopyalamaya yarayan encoder cihazı, 10 manyetik şeritli plastik kart, başkalarına ait kredi ve banka kartları, ATM'ye tuzak kurmada kullandıkları ATM kart haznesi ve ATM’de yapılan işlemleri görüntülemede kullanılan 4 kamera düzeneği ele geçirildi.

Bilişim polisi, grubun çalışma yöntemini de deşifre etti. Polisin elde ettiği bilgilere göre, grup üyeleri, ATM'lere kartları sıkıştırmak için düzenek kuruyor. Grup üyeleri, ATM’lerdeki kart giriş hazneleri değiştirilerek yapılan bu tuzaklama yönteminde, kart şifrelerini elde etmek için de gizli kamera yerleştiriyor. Kartlarının banka tarafından alıkonulduğunu düşünen müşterilerin ATM’den ayrılmasını fırsat bilen grup üyeleri, gizli kamera aracılığıyla elde ettikleri kart şifreleriyle para çekiyor ya da alışveriş yapıyor.

Çökertilen grubun bir diğer hedefi ise yabancı turistler. Bu yöntemde hackerlar aracılığıyla elde edilen bilgiler, encoder diye bilinen kopyalama cihazı aracılığıyla yeni kart oluşturuluyor. Kartlar, anlaşmalı iş yerlerinde kullanılarak dolandırıcılık yapılıyor. Gözaltına alınan 1’i kadın 6 kişinin emniyette sorgusu devam ederken, konuyla ilgili olarak müşteki sayısının artabileceği öğrenildi.
Kaynak: cha