Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Halil İbrahim Akın(100) ve eşi Fatma Akın'a (98) Kepez Belediyesi sahip çıktı. Yanlız yaşayan asırlık çifte evde bakım hizmeti verilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yakınlarının ilgilenmediği ve kötü koşullarda yaşam mücadelesi veren Halil İbrahim-Fatma Akın çiftini Ahatlı Mahallesi 3147 Sokak’taki gecekondularında ziyaret etti. Tütüncü, kaderlerine terk edilen yaşlı çiftle sohbet edip, isteklerini dinledi. Kepez Belediyesi’nin, 65 yaş üstü yaşlılara yönelik ‘Evde guncelbonus.org Bakım’ projesi kapsamında Akın çiftinin, hastanede tedavilerini yaptırdıklarını belirten Tütüncü, bu sağlık hizmetinin periyodik olarak devam edeceğini belirtti. Yaşam koşulları iyi olmayan bir gecekonduda hayata tutunmaya çalışan asırlık çınarların, ilgisizlikten yakınması üzerine Başkan Tütüncü, "Beni de bir evladınız olarak görmenizi arzu ediyorum. Maddi ihtiyaçlar karşılanır. Önemli olan sizlerin sağlığınız ve mutluluğunuzdur. Sizlerin bundan sonraki yaşamınızı mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde sürdürmeniz için elimizden geleni yapacağız. Her türlü ihtiyacınızı karşılayacağız. Maddi imkânları daha iyi olan bir evde sürdürmeleri için de gereken yardımı yapacağız." diye konuştu.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’da, gönüllerin birbirine daha da yaklaştığına, yardımların arttığına işaret eden Tütüncü, şöyle devam etti: "Maddi durumu iyi olanları, bu yardım ve rahmet ayında kapısının çalınmasını bekleyenlerin kapılarını çalmaya; evlat hasretiyle yanan gönüllere su olmaya davet ediyorum. Dünya malı dünyada kalır. Önemli olan gönüllerde hoş bir seda bırakabilmektir."

Ziyaretten dolayı mutlu olan çift ise Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti
Kaynak: cha