İddianamede, siteye kaydolan erkekleri arayan çete üyelerinin, jigolo olma hayalindeki erkekleri nasıl yönlendirdiği detaylarıyla yer aldı. Buna göre jigolo adayı telefonla aranarak, bir iş kadınının, çetenin internet sitesindeki katalogunda yer alan bilgiler doğrultusunda kendisini beğendiği ve birlikte olmak istediğini belirtilerek randevu veriliyor. Çetenin kadın üyelerinden biri, dolandırılacak jigolo adayına telefonda "İş kadını E. hanım sizinle buluşmak üzere Antalya'ya geliyor. Sizi, şu otel ya da AVM önünde şu saatte bekleyecek. Ancak, öncelikle depozito olarak, banka hesabımıza 400 lira yatırmanız gerekiyor. E. hanım, birlikte olduktan sonra size 1000 euro ödeyecek" diyor.


Bazı jigolo adayları, "Alacağım para çok değil mi?" diye soruyor, bazıları depozitoyu yatırmak için tanıdıklarından borç alarak yatırıyor, bazıları da depozitoyu yatıracak parası olmadığını söyleyerek vazgeçiyor.

Parayı yatırıp buluşma yerine giden jigolo adayı verilen yer ve saatte söylenen kadın gelmeyince çeteye telefon açtığında, "İş kadını E. hanım buluşma yerine gelmiş, uzaktan baktığında sizi beğenmemiş, o yüzden buluşma gerçekleşmedi" denilerek telefon kapatılıyor ve bir daha o kişinin telefonuna yanıt verilmiyor.

İddianamede sanıklardan her biri hakkında her mağdur için ayrı ayrı 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. 9 sanık hakkında istenen toplam ceza 65 yıldan 325 yıla kadar hapis cezasına ulaştı. 

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Editör: Haber EDİTÖR