Bölgenin tıbbi aromatik bitkiler ve ipekböcekçiliği üretiminde merkez olması hedefiyle kullanılmayan köy okulu da restore edilerek, üretim merkezine dönüştürülecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hamlesi doğrultusunda Antalyalı çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çiftçiyi ekonomik değeri yüksek tıbbi aromatik bitki üretimine teşvik etmek için İbradılı üreticilere adaçayı ve lavanta fideleri hibe olarak dağıtıldı. İbradı’da ilk kez lavanta fidesi ve adaçayı dikimi gerçekleştirildi.  

ADAÇAYI VE LAVANTA DİKİMİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede yetişen ve 'çalba otu' olarak da bilinen adaçayı türü çoğaltılarak fide haline getirildi. Adaçayı fideleri Ürünlü Mahallesi’nde üreticilere dağıtıldı.  İbradı Tarımsal Üretim Kooperatifi’nin de desteğiyle adaçayı fidelerinin 4 dönüm alana dikimi yapıldı.

MOR BEREKET İLK KEZ İBRADI’DA

Ayrıca İbradı’da ilk kez Ormana bölgesinde denenecek olan lavanta bitkisi de üreticilere teslim edildi. Lavanta ve adaçayı dikimi ve yetiştiriciliği ile ilgili bölgedeki üreticilere bilgi verildi. Lavanta bitkisinin görsel güzelliği kadar maddi olarak da kazançlı bir üretim olduğuna, özellikle lavanta balı üretimini artırdığına dikkat çekildi.

VERİMLİ TOPRAKLAR BOŞ KALMAYACAK

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, İbradı’nın çok verimli topraklara sahip olduğunu ve bu toprakların işlenmesine teşvik için projeler geliştirdiklerini kaydetti. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ile bölgeye has yerel ürün çeşitliliğin artırılmasını ve üreticilere yeni gelir kapısı açılmasının hedeflendiğini ifade eden yetkililer, bölgenin turizm faaliyetlerine de katkı sağlayacağını belirtti.

ESKİ OKUL ÜRETİM MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, İbradı bölgesindeki tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini arttırmak için Ürünlü Mahallesi’nde kullanılmayan köy okulunu üretim merkezine dönüştürecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen okulda özüne uygun bir şekilde tadilat çalışması gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi, üretim merkezine tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi ve mamule dönüştürülmesi için gerekli makine, teçhizat ve teknik destek sağlayacak.

BÖLGEYE YENİ BİR İŞ KAPISI OLACAK

Ürünlü Mahalle Muhtarı Lütfullah Murat Yamansoy, “1930 yılında yapılmış köy okulumuz uzun süredir atıl bir vaziyette. Büyükşehir Belediyemiz burada açacağı üretim merkezi sayesinde hem okulumuzu onaracak hem de bölgemize yeni bir iş kapısı açacak. Başkanımız Muhittin Böcek’e çiftçiye verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu. Ürünlü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Salih Yamansoy da okulun üretim merkezine dönüşerek gelir kaynağı olmayan vatandaşlara gelir kaynağı olacağı için çok mutlu olduklarını ifade etti.

ÜRETİCİ MUTLU

Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı fidelerden alan Sacit Yılmazsoy ve Gülsüm Köleoğlu da Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e üreticilere olan desteğinden dolayı teşekkür etti. İbradı Orman Mahallesi’nde ilk kez lavanta fidesi üretimi yapacak olan Ramazan Arı da “Bir ilki gerçekleştireceğimizi için heyecanlıyım. Büyükşehir yetkilileri dikim ve bakım konusunda bize bilgi verdi. İnşallah verim alırız ve üretim yaygınlaşır” dedi.

Editör: Haber EDİTÖR