Son günlerde suda yaşanan kriz, diğer ana tüketim maddeleriyle ilgili soruları da gündeme getirdi. Uygunsuz koşullarda üretilen su markalarının deklare edilmesi kamuoyunda tedirginlik uyandırdı. Buna bağlı olarak Türk toplumunun ana besin maddesi olan ‘ekmek’ yapımında uygunsuzluk olup olmadığı sorusuna Antalya Halk Ekmek’ten cevap geldi.

Antalya Halk Ekmek Genel Müdürü Ertuğrul Atasoy, Halk Ekmek adı altında üretilen bütün ürünlerin yüzde 100 hijyenle el değmeden üretildiğini belirtti. Geçen ay ‘Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitliliği’ yönetmeliğinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yeniden düzenlendiğini hatırlatan Atasoy, söz konusu yönetmelikle ekmek üretim ve satışında hijyenin en önemli unsur haline geldiğini kaydetti. Suda yaşanan krizle, ‘acaba unda da sıkıntı var mı?’ gibi sorunun da akıllara geldiğini ifade eden Atasoy, “Ekmek üretimi sıkı denetimler ve kontroller altında gerek il müdürlükleri gerekse Romabet ürün verdiğimiz başka marketlerin özel denetçileri tarafından sık aralıklarla denetleniyoruz. Ekmeğimiz temiz. Antalyalının içi rahat olsun.” dedi.

Ekmeklerin üretim koşulları kadar dağıtım koşullarının da yenilendiğine dikkat çeken Atasoy, şöyle devam etti: "Bizim ekmeğimiz el değmeden sürekli sterilize edilen ekmek taşıyıcı araçlarımıza yerleştiriliyor. Rafta yerini bulana kadar el değmiyor. İl Müdürlüğü denetim yapıyor ama ekmek dağıtımında kullanılan tüm araçlar için özel ve habersiz denetimler yapılması sağlıklı olur böylelikle dağıtım aşamasındaki sorunların da önüne geçilmiş olur." Atasoy, fabrikalarının kapılarının tüm haber programlarına açık olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: cha