Antalya Yörük Beyi Restoranda gerçekleşen yemekli toplantıya Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Başkan Yardımcısı Mahmut Topal, Yörük İl Beyi Osman Çiçekdağı ve Gün Haber Genel Yayın Yönetmeni Dursun Gündoğdu katılırken gecede kısa bir konuşma yapan Abdullah Duman; "Yörükler Derneği olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini, bundan sonra da Türk'ün özü ve temel taşı olan Yörükler olarak her siyasi ve sosyal platformda bulunacaklarını, Ülkenin temel sorunlarına kafa yormaya devam edeceklerini" söyledi.

Konuşmasında ülke siyasetine ve hükümetin imralı görüşmelerine de değinen Duman; "Havaların soğumasıyla birlikte ülke siyasetindeki son gelişmelerinde soğumaya başladığını belirterek, 20 sene önce ne söylediysem şimdi bakıyorum da söylediklerim birer birer karşımıza çıkıyor. Bu topraklar üzerine plan yapanlar şunu unutmasınlar ki, buraların bir Türk yurdu olduğunu Allahın izniyle herkese göstereceğiz. Tepkilerimizi önümüzdeki dönemlerde ortaya koyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz Yörükler eşen çayından kaledıran çayına kadar 1 milyonluk bir gücüz." dedi.

Abdullah Duman’dan sonra söz alan İl Beyi Osman Çiçekdağı ise Konuşmasında; Yörüklerin Türk'ün temel harcı olduğunu belirterek, Bugüne kadar hiç bir yerden, hiçbir şey istemedik ve bir beklenti içine girmedik. Ama önümüzdeki dönemde artık kim nerede aday olmak istiyorsa kim ne olmak istiyorsa olacak ve aldığımız görevi en iyi şekilde kusursuzca yapma gayretinde olacağız. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bu büyük gücü en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız." dedi.


Editör: Haber EDİTÖR