1 Ekim’de meslek komitesi seçimleriyle başlayan ve geçtiğimiz cuma günü hem meclis hem de yönetim kurulu seçimi yapılan ATSO seçimlerine itiraz geldi. 59 kırmızı, 58 mavi listenin meclis üyeliği kazandığı seçimde Davut Çetin yeniden ATSO başkanı seçilmiş, diğer aday Ali Bahar kaybetmişti. Seçim öncesi yaşanan tartışmalar seçim sonuna da yansıdı Ali Bahar ve grubu seçimlere hile karışıldığı gerekçesiyle ellerindeki belgelerle Kepez ilçe seçim kuruluna başvurdu. Yapılan itirazın kabul edilmesi sonucu kırmızı listenin yedek sırasındaki son ismin çizilerek üzerine oy kullanan kişinin adının yazılmasını dikkate alan ilçe seçim kurulu, kırmızı listedeki 56 oyun iptaline karar verdi. Bununla birlikte Ali Bahar'ın mavi listesi 58 meclis üyeliğinde kalırken Davut Çetin'in kırmızı listesi 3 oyda kaldı. Sonuca göre ATSO'da başkanlık el değiştirmiş oldu. Yeni başkan Ali Bahar oldu ve yönetim kurulu üyeleri de değişti. Kepez İlçe Seçim Kurulu'nun kararına İl Seçim Kurulun'da itiraz edilebilecek.

İl seçim kuruluna itirazda bulunacaklarını belirten Davut Çetin'n açıklaması:

“Su an İlçe seçim kurulunun aldığı bir karar var. Bizim de şimdi haberimiz oldu. Karar kesinleşmiş bir karar değildir. İl seçim Kurulu’na itiraz hakkımız bulunuyor. Biz de bunu devreye sokacağız. Listelerimiz çarşaf listesidir ve isteyen istediği ismi çizip istediği ismi yazma hakkına sahiptir. Şu an sürecin takipçisiyiz.”

Ali Baharın açıklaması.

"01 Ekim’de gerçekleşen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, sonucu değiştiren bir skandala sahne oldu. Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, kırmızı listenin başkan adayı Davut Çetin’in aldığı 59 oyun 56’sının işaretli ve şaibeli olduğuna karar vererek iptal etti.

Liderliğini Ali Bahar’ın yaptığı mavi liste, Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu’na ‘oy pusulalarında oy kullanın hüviyetinin kasten belli edildiği işaretlemeler olduğu’ iddiası ile itirazda bulundu. Yapılan itiraz sonrası kırmızı oy pusulalarını inceleyen Kepez 3’üncü İlçe Seçim Kurulu, 56 oy pusulasının şifrelenerek kullandırıldığı hükmüne vararak söz konusu 56 oyu iptal etti. Alınan karar sonrası 59 oy alan kırmızı listenin geçerli oy sayısı 3’e düştü. Mavi listenin 58 oy pusulasında da incelemelerde bulunan ilçe seçim kurulu, bu oy pusulalarında her hangi bir işaretleme ve uygunsuzluk olmadığını tespit etti. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda Ali Bahar 3 oya karşı 58 oy alarak ATSO Başkanı oldu."

Editör: Haber EDİTÖR