Antalya'da toplum taşımacılıkta uygulamaya konulacak 'Kent Kart' sisteminden meclis üyelerinin haberi olmadığı ortaya çıktı. CHP ve AK Partili meclis üyeleri, yeni uygulamanın detaylarını bilmediklerini belirterek, belediye yönetimini eleştirdi.

     Meclis, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın şehir dışında bulunması nedeniyle Başkan Vekili Deniz Filiz’in başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan CHP’li Remzi Sadi, önümüzdeki günlerde toplu ulaşım araçlarında kullanılması planlanan akıllı kart sistemi 'Kent Kart’la ilgili eleştiride bulundu. Antalya’daki toplu ulaşım esnafı tarafından uygulamaya geçirilecek Kent Kart’la ilgili gelişmelerden meclis üyesi olmasına rağmen belediye tarafından değil, basın kanalıyla haberdar olduğunu belirten Remzi Sadi, “Antalyalı bir iki gün sonra devreye gireceği iddia edilen bir otomasyonla karşı karşıya. Bunun kente ne getireceğini, belediyeye ne getireceğini bilmiyoruz. Antalya birkaç gün sonra karşılaşacağı bu duruma ne kadar hazırdır bunu merak ediyorum. Bununla ilgili meclisin ve halkımızın detaylı bilgiye ihtiyacı var. Umarım yeniden sıkıntılı bir sürece girilmez.” şeklinde konuştu. Sadi, Antalya’da iki farklı sistemin toplu taşıma araçlarında kullanılacağı, bunun ne fayda getireceği, alınan kararın hangi hukuki mesnede dayandırıldığı konusunda meclisin bilgilendirilmesini istedi.

        Remzi Sadi’ye destek veren AK Parti Grup Sözcüsü Murtaza Tamyürek Deve de şu eleştirilerde bulundu: “Bu kart sisteminin taşıma esnafına UKOME kararıyla verildiğini biz de basından duyduk. Ulaşım işinin esnafa verilmesine karşı değiliz, aslında iyi olay. Fakat hukuksuzluk var. Daha önceki kart siteminin ihalesi yapılırken ulaşım esnafını yetersiz bulup ihaleden eleyen encümen, bu kez UKOME kararıyla nasıl verdi anlamış değiliz. UKOME kararları meclisin üstünde değildir.” Tamyürek, akıllı kart sistemiyle ilgili bugüne kadar yaşananlarla ilgili “Her taraf Arap saçı gibi oldu. 40-50 müfettiş gelse bu işin içinden çıkamayacak. O hale geldi. Ne taşıyan, ne taşınan ne de taşıtan, hiç kimse bu işten memnun değil. Rayına oturtalım. Ben verdim oldu bittiye getirmeyelim.” eleştirisinde bulundu.

        Oturuma başkanlık eden Deniz Filiz ise eleştirilere, “Konuyla ilgili gerekli bilgilendirme size yapılacaktır. Arkadaşlardan rica ederim yaparlar.” karşılığını verdi.

        BİR OY TARTIŞMASI

        Toplantıda; Kepez Sütçüler ve Kepez Yenidoğan bölgesindeki üç belediye taşınmazının ihale yoluyla satışı için encümene yetki verilmesini öngören maddenin gündemden çıkarılmak istenmesi de tartışmalara yol açtı. CHP grubu, maddenin gündemden çekilmesini talep ederken AK Parti ve MHP grupları buna karşı çıktı.

        Yedinci maddenin müzakere edilmesini isteyen MHP Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay, “Sadece ada parsel yazan, neresi olduğunu bilmediğim bir sayfalık bir talep var. Müzakere edelim ve neticesine göre hareket edelim. Neyin gündemden çekildiğini de bilmiyoruz. Gündeme neyi çekeceğimizi de bilmiyoruz. Bu bir gayri ciddilik.” ifadelerini kullandı.

        CHP Sözcüsü Deniz Fırat Budak, toplantıda 3 CHP’li meclis üyesinin eksik olduğuna değinerek siyasi rakiplerini bundan yararlanmak istemekle suçladı. Budak, “Sehven hata olmuş. CHP’nin aritmetik olarak üç eksiğine dayanarak bunu yapmak etik değil. Gün olur, devran döner.” dedi.

        Tartışmalar üzerine oturumu yöneten Deniz Filiz maddenin gündemden çekilip çekilmemesini oylattı. Oylama sonucu CHP’nin 13 oyuna karşılık AK Parti ve MHP’nin 13 karşı oyu çıktı. AK Parti grubu ‘hayır’ oyu verenlerin 14 kişi olduğunu, arkadaşları Cihan Bulut’un oyunun sayılmadığını iddia etti. Deniz Filiz de oylama yaptığı sırada Cihan Bulut’un salonda olmadığını söyledi. Filiz, “Oylama yaptığımız sırada Cihan Bey yoktu. 13’e 13 oy eşit çıktı. Benim bir oy fazlam nedeniyle de madde gündemden çekildi.” diye konuştu. Cihan Bulut ise “Burada olduğum halde oyumun kabul edilmemesini doğru bulmadığımın bilinmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha