Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali, 19 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile başlıyor.

Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın katkıda bulunduğu, FOMGED’in organize ettiği festival, 19-23 Nisan tarihleri arasında 18 ülkeden bine yakın çocuğun katılımı ile gerçekleşecek. 19 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de Atatürk Parkı- Cumhuriyet Meydanı arasındaki “Dünya Çocukları Sevgi Korteji” ile başlayacak festival, Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış gösterileri ile devam edecek.

Festival kapsamında; 21 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da Uncalı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı’nda ve saat 17.00’de Migros Alışveriş Merkezi önünde şehir gösterileri sunulacak. Aynı gün etkinliğe katılan grupların temsilcileri Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve EXPO 2016 Antalya Ajansı’nı ziyaret edecek.

AKSEKİLİ ÇOCUKLARLA BULUŞACAKLAR


22 Nisan Salı günü 13.00-15.00 arası Dünya Çocukları Aksekili Çocuklarla, Torosların gökyüzü ile buluştuğu Sarıhacılar Köyü’nde bir araya gelerek, geleneksel sokak oyunları oynayacaklar ve “Torosların Zirvesinde Dünya Çocukları ile Dostluk Kareleri” adlı fotoğraf etkinliğini gerçekleştirecekler. Saat 16.30’da ise Akseki Cumhuriyet Alanı’nda geleneksel danslarını sunacaklar. Ayrıca Antalya’da gün içerisinde saat 16.00’da Yeni Mahalle Kültür Merkezi ve saat 17.00’da Muratpaşa Kent Meydanı’nda şehir gösterileri gerçekleştirecekler.

FESTİVAL GALASI CAM PİRAMİT ALANI’NDA

23 Nisan Çarşamba günü Konyaaltı BeachPark’taki resmi kutlamalara katılacak konuk gruplar, saat 17.00’de ise Cam Piramit Açık Alan’daki küçük amfi tiyatroda ”EXPO 2016 Antalya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Galası” ile festivali sonlandıracaklar.

15. Uluslararası Antalya Çocuk Festivali’ne katılan ülkeler şunlar: Ukrayna, Estonya, Litvanya, Gürcistan, Bulgaristan, Porto Riko, Kazakistan, Romanya, KKTC, Kırgızistan, Letonya, Azerbaycan, Yakutistan, Tataristan, Rusya, Tayland, Çin, Türkiye.
Editör: Haber EDİTÖR