Antalya’da, böbrek hastası Recep Okuyan, 72 yaşındaki annesi Ayşe Dudu Okuyan’ın böbreğiyle sağlığına kavuştu.

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde yaşayan iki çocuk babası Recep Okuyan (48), 2007 yılında böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye başladı. Doktorlar, Okuyan’ın böbrek nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 72 yaşındaki anne Ayşe Dudu Okuyan, böbreğini vermek için gönüllü oldu. İkili, nakil için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdu. Kan grupları uyan anne ve oğulda nakle engel bir sağlık sorunu çıkmadı.

        Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve Yrd. Doç. Dr. Ayhan Mesci tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla anne Ayşe Okuyan’dan alınan böbrek, oğlu Recep Okuyan’a nakledildi.

Annesinin böbreğiyle yeniden hayata bağlandığını söyleyen Recep Okuyan, “6 yıldır diyalize giriyordum. Diyalize girmeye başladığım zaman annem böbreğini vermek istedi ama ben nakil olmak istemedim. Annemin yoğun ısrarı üzerine nakil olmaya karar verdim. Annem beni yeniden hayata bağladı. Annemin hakkını nasıl öderim bilmiyorum.” dedi.

        Ayşe Okuyan da Betsmove 72 yaşında olduğunu ama kendini 15 yaşında gibi hissettiğini söyledi. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığını söyleyen Okuyan, “Oğlumun hastalığını duyduğum anda nakil için gönüllü oldum. Hiç korkmadım. Bazıları ‘yaşlısın zor olur’ dedi ama ben böbreğimi vermekte hiç tereddüt etmedim.” diye konuştu.
Kaynak: cha