Ülke genelinde AK Parti'li ve MHP'li belediyeler tarafından dikkat çekici adımlar atılırken, zincir marketlerin kural tanımadığını belirten Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, hükümet tarafından Market Yasası çıkarılması gerektiğini söyledi.

Konuya ilişkin Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Yenialp, “Göreve geldiğim ilk günden bu yana zincir marketlerin bir yara olduğunu ve olmaması gerektiğini her fırsatta dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Hükümet tarafından Market Yasası’nın bir an önce çıkarılması gerekiyor. Zincir marketler tekelleştiği için artık ‘Biz devletin bile üstündeyiz’ deme cüretini göstermeye başladılar. Bunlar kanun tanımazlar ve istedikleri gibi hareket ederler. Bugün baktığımız zaman bizim haklılığımız ortaya çıkmaya başladı. Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına karşı küstahça açıklamalarda bulundular. Gerçekten yaptıkları çok ayıp. Zincir marketler devletin başına bela olmaya başladılar. İstedikleri malı istedikleri fiyata alıp, istedikleri fiyata satıyorlar. Ne kanun tanıyorlar ne nizam. Bir futbol oyununun bile kuralı var. Tekelleştikleri için kuralsız bir şekilde ticaret yapıyorlar. Bu yapılanları doğru bulmuyoruz. Devlet Bahçeli ve hükümetimiz bu konuda çok haklılar. Mahallemizdeki esnaflara sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Zincir marketlerin bütün esnaflara zarar verdiğini belirten Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, acilen duruma el atılması gerektiğini söyledi. Demir, “Vatandaşlar ucuz zannederek zincir marketlerden alışveriş yapıyorlar. Zincir marketlerden alınan ürünlerin gramajı ve kalitesi düşürülüyor. Vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Zincir marketlere denetimlerin arttırılması gerekiyor. Hükümet yetkililerinin bir an önce konuya el atıp Market Yasası çıkarması şart. Teknolojik aletten giyime kadar her şeyi satıyorlar. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bu durum bütün esnaflara zarar veriyor. Acil çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber EDİTÖR