Meslek lisesine ‘Asansör Tamir ve Montajı Bölümü’ kazandıracaklarını ifade eden Toksöz, seçime kadar projeleri ile konuşacağını söyledi.

Zaman zaman dikey yapılaşmanın ekolojik olmadığı, insanların birbiriyle bağını koparmalarına neden olduğu savı örneklemleriyle tartışılsa da Türkiye’de ve dünyada dikey yapılaşma artmakta, bu da asansör ihtiyacını kaçınılmaz kılmaktadır.

ALTSO Başkan Adayı Tunahan Toksöz bu konuya can suyu olacak; hem asansör sektöründeki nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap verebilecek, hem de gençlerimizi doğru yönlendirerek gelecekte işsizlik soruna çözüm sağlayacak projeleri ile ilgili konuştu.

Rezidanslar, gökdelenler, apartmanlar, hastaneler, alışveriş merkezleri, adliye binaları gibi yüksek katlı tüm yapılarda asansörün mekânın bir parçası olduğunu belirten Toksöz, bununla birlikte sektörde her geçen gün nitelikli iş gücüne dayanan ara eleman açığının büyüdüğüne dikkati çekti.

Sektörde hiçbir dönem işsizlik sıkıntısının yaşanmadığını ifade eden Toksöz, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Mesleki Eğitim İş birliği çerçevesinde sektörde kalifiye eleman ihtiyacının ortadan kalkması adına Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde ‘Asansör Tamir ve Montajı Bölümü’ açılarak, bölüm sonrasında sektöre girmeye hazırlanan öğrencilere ALTSO’ya üye işletmelerde staj imkânı garantisi verileceğini ifade etti. Büyük oranda işe yerleştirmelerin de gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Sanayimizin can damarının meslek liseleri olduğunu vurgulayan Toksöz, öğrencilerin okurken edindiği teorik bigileri, iş güvenliği tedbirleri dahilinde sahada pratik edebilecek, emeğinin hakkını da alarak işine motive olabilecek, dedi.

Yürüyen merdiven, metro, hızlı tramvay, raylı sistemler ile birlikte asansör sektörünün çalışma yelpazesinin geniş olduğunu ve piyasaya göre ücret skalasının da öğrencilere rahat bir gelecek sunacağını ifade etti. ALTSO’da yapılacak çok iş olduğunu, bu sorumluluk anlayışıyla tüm sektörlerin sorunlarına çözüm getirecek projeleri ile 5 Kasım’daki ALTSO genel seçimine hazır olduğunu vurgulayan Tunahan Toksöz, seçime kadar projeleri ile konuşacağını söyledi.

Editör: Haber EDİTÖR