Antalya'nın Alanya ilçesinde bir yıl önce suni kalp taktıran 2 çocuk babası Adem Türktaş (43), ailesiyle mutlu bir hayat geçiriyor. Suni kalp ile adeta arkadaş olduğunu dile getiren Türktaş, uygun donör bulunması halinde daha mutlu olacağını söyledi.

Suni kalp taktıracak para bulamayan Adem Türktaş için devreye giren eski Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle suni kalp, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ödeme kalemlerine alınmıştı. Kendi durumunda olan ve para bulamadığı için suni kalp taktıramayan hastaların kurtarıcısı olan Türktaş, Alanya'nın Türkler beldesinde ikamet ediyor. Bir aşkın bir süredir suni kalple yaşayan Türktaş, 2007 yılında rahatsızlanarak doktora gittiğini ve kendisine kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu anlattı. Kendisine kalp nakli olması gerektiğinin söylendiğini belirten Türktaş, 2011 yılında artık yürüyemez ve nefes alamaz hale geldiğini kaydetti. Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Beyazıd tarafından yapılan kontrolün ardından kendisine suni kalp takılmasına karar verildiğine değinen Türktaş, o zamanlarda SGK’nın suni kalbin ücretini karşılamadığını hatırlattı. O dönemde parasızlık nedeniyle umutsuzluğa kapıldığını dile getiren Türktaş, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavşoğlu'ndan yardımı istediğini söyledi. Çavuşoğlu’nun kendisine yakın ilgi gösterdiğini dile getiren Türktaş, Çavuşoğlu’nun Sağlık Bakanı ile defalarca görüştüğünü kaydetti. Bu görüşmelerin ardından suni kalp bedelinin SGK tarafından ödenmesi için mevzuatta düzenleme yapıldığını belirten Türktaş, bu düzenleme ile onlarca, belki de yüzlerce yoksul hastanın hayatının kurtulduğunu işaret etti.

Suni kalbiyle artık rahatlıkla dolaşabildiğini anlatan Türktaş, tek sıkıntısının bu çantayı sürekli yanında taşımak olduğunu dile getirdi. Çantada bulunan suni kalbi elinde taşıyan Türktaş, kendisinden sonra da 12 kişiye daha takıldığını anlattı. Suni kalp ile adeta arkadaş olduğunu dile getiren Türktaş, uygun donör bulunması halinde daha mutlu olacağını söyledi. Herkesi bu yüzden organ bağışına davet eden Türktaş, insanların mutlu olmasını istediğini dile getirdi.

"SUNİ KALPTEN SONRA EVİMİZİN NEŞESİ ARTTI"

Adem Türktaş'ın eşi Süheyla Türktaş da eşinin ameliyattan önce çok sıkıntı yaşadığını ifade etti. Kendisi ve çocuklarının da bu süreçte çok sıkıntı çektiğini anlatan Süheyla Türktaş, ''Bu süreci yapay kalp takıldıktan sonra atlattık. Şu an çok rahat. Hareketleri, neşesi, çocuklarıyla iletişimi çok iyi. Herkesten Allah razı olsun.'' diye konuştu.
Kaynak: cha