Yaklaşık bir ay önce Mahmutseydi Mahallesi’nde başlatılan sağlık taramasına bu hafta Alanya’nın en uzak mahallesi olarak bilinen Karapınar’da devam edildi. Belediye Sağlık İşleri Birimi’nden oluşan ekip, mahalle muhtarı Kadir Güneş’le işbirliği yaparak halkı sağlık kontrolünden geçirdi. Özellikle kadın ve çocukların büyük ilgi gösterdiği sağlık taramasında, yaşlıların tansiyonları ölçüldü, ilk yardım bilgileri verildi, muhtarlık binasında bir sağlık odası oluşturularak ecza dolabı kuruldu. Ayrıca mahallede yaşayan engelli bireylerin de saptandığı sağlık taramasında, tedavi görmesi gereken vatandaşlar, ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

İlginç anılarında da yaşandığı gezici sağlık taramasında, okuma-yazma bilmeyen yaşlı bir vatandaş önce şiir okuyalım sonra muayene olalım diyerek, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel için oluşturduğu methiyeyi okuyarak teşekkür etti. Düşerek kaburgalarını kıran vatandaş, Alanya Belediyesi’nin sağlık ekiplerini karşısında görünce duygusal anlar yaşadı.

Alanya Belediyesi Sağlık İşleri Birimi’nden yapılan açıklamada,  sağlık taramalarının önümüzdeki günlerde yeni mahallelerde devam edeceği bildirildi. Taramanın değişik zaman periyotlarında tüm mahallerde yapılacağı vurgulandı.
Editör: Haber EDİTÖR