Ankara Etimesgut Belediyesi 110 engelliyi Alanya’daki 5 yıldızlı otelde misafir etti. Tekerlekli sandalyelerinden inen engelliler, ayaklarını serin sulara sokup dalgalara karşı kulaç attı.

Etimesgut Belediyesi’nin Engellileri Denizle Buluşturma Projesi kapsamında 110 engelli daha Alanya’da denizle buluştu. Gezi programı sona eren engelliler ve aileleri bol enerji ve moralle Ankara’ya döndüler. 2010 yılında Belediye Başkanı Enver Demirel tarafından başlatılan projeden yararlanan engelli sayısı bine ulaştı. Engelliler, tatilde 5 gün boyunca güneşin ve denizin tadını çıkardı. Tekne turlarıyla Akdeniz'in güzelliklerini keşfeden tatilciler, denizde ve otelin havuzunda refekatçilerinin nezaretinde bol bol yüzdü. Yürüme engelliler de tekerlekli sandalyeden inip denize ayaklarını soktu.

Başkan Demirel, engellileri telefonla arayarak 'iyi tatiller' diledi, Engellilerle birlikte Alanya’da olan TEDAY Başkanı İlimdar Boztaş’tan tatil hakkında ayrıntılı bilgi alan Demirel, “Tatilde bol bol enerji ve moral depolayın. Tatilin tadını çıkarın. Bu sizin en doğal hakkınız.” dedi. Demirel, ayrıca ilçedeki bütün engellilerin bu tatil hizmetinden yararlanmasını amaçladıklarını belirterek, “Bu hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Şu ana kadar bin engelli hemşehrimiz ailesiyle birlikte bu tatil hizmetimizden yararlandı.” diye konuştu.

Boztaş da Demirel’e tatil için teşekkür ederek, çok mutlu olduklarını söyledi.
Kaynak: cha