Türkiye'yi etkilemekte olan soğuk hava kütlesinin etkisi sebebiyle, önümüzdeki 3 gün boyunca özellikle gece vakitlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında -3 olacağı tahmin ediliyor. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, bu 3 gün boyunca sahil kesimlerinde hafif, iç kesimlerde ise yer yer orta kuvvette don beklendiğini bildirdi. Özdemir, yaptığı açıklamada özellikle çiftçilerin 3 gün boyunca dikkatli olmasını istedi. Çiftçilerin özellikle gece vakitlerinde ürünlerini korumaları gereken bazı teknik konular olduğunu belirten Rüzgar, ürünü açık alanda olan çiftçilerin bahçenin muhtelif yerlerinde otomobil, traktör ve kamyonların lastiklerini yakıp ortama duman yayarak don olaylarını önleyebileceğini söyledi. 

Kuru ot ve saman da yakılarak ortama duman yayılarak don olayının engellenebileceğini vurgulayan Rüzgar, "Çiftçilerimiz hava sıcaklığını ölçen cihazlarla bahçelerinde bekleyip havanın sıfır derecesine gelmeden ortama bir şekilde duman yayarak donu engelleyebilirler. Ancak bu kesin bir çözüm değil. Bu tavsiyemiz ortam sıcaklığını 2-3 derece artıracağı için hafif şiddetteki donları önlemiş olur." dedi. 

Seraları olan çiftçilerinde sobalarını akşam saatlerinde yakmasını tavsiye eden Rüzgar, "Seralarda sobaları bulunmayanların ise sulama yapması gerekiyor. Ayrıca yağmurlama sulama sistemiyle seraların üzerine su gönderilerek don olaylarını engelleyebilir. Çünkü suyun sıcaklığı sıfır derecesinin üzerinde olduğu için don olaylarını böylece engellemiş olur." diye konuştu.
Editör: Haber EDİTÖR