AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Turizmciler Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner'in gündeme getirdiği yatak arzının kısıtlanmasına karşı olduğunu açıkladı.

        AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Gökçen Enç, yaz programı kapsamında Alanya'da bazı ziyaretlerde bulundu. Çavuşoğlu ve Enç, daha sonra Alanya'da yapımı süren huzurevi ve devlet hastanesi inşaatını, Alanya Devlet Hastanesi Bölge Hastanesi'nin inşaatını ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

        AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü, Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir ve Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ'ın da katıldığı ilk ziyareti ALTİD'e yapıldı. Ziyaret sırasında, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney'e yerel talepleri ve ülke Betmatik turizminin sorunlarını içeren bir dosya sunan ALTİD Başkanı Gülçin Güner, ziyaretçi sayısındaki düşüşe karşın yeni otel yatırımlarının devam etmesiyle yaşanan arz-talep dengesizliği yeniden gündeme getirdi.

        Güner, Antalya'ya gelen turistin yaklaşık yüzde 25'inin Alanya'da konakladığını ve ilçede bakanlık belgeli 151 bin yatak olduğunu belirtti. Dünyadaki rekabetçi ortamdan dolayı misafir sayısını artıramadıklarını belirten Güner, yatak sayısının her yıl 5 bin dolayında arttığını kaydetti. İlçede, 2011'den 2012'ye 4 bin 900 yatak artışı olduğunu belirten Güner, 2012'den 2013'e ise 5 bin yatak artışı beklendiğini dile getirdi. Güner, "Bu pazarı nereden bulacağız? Kalifiye iş gücü ve istihdamı nasıl temin edeceğiz? Gelecek sezon minimum 2 bin ekstra personel gerekiyor. Yatırımın planlanması lazım. Bu planlamayı da yerelden çıkarıp merkezi, yani bakanlığa bağlamak gerekiyor. Kesinlikle arzın planlanması gerekiyor." dedi.

        AK Parti Antalya Milletvekili Çavuşoğlu da böyle kısıtlama ve müdahalelerin yapılmasına da şahsen karşı olduğunu dile getirdi. Ancak sorunların minimize edilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, yatak arzı ile ilgili serbest piyaza ekonomisinde böyle bir kısıtlama yapmalarının mümkün olmadığını söyledi. Şuanda uygulanan ve herkesin şikayetçi olduğu 'Herşey dahil sistemini' devletin kaldırmasının nasıl mümkün değil ise yatak arzını kısıtlalarının da mümkün olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, serbest piyasa ekonomisinde, arz-talep dengesinde herşeyin yerli yerine oturmaya devam ettiğini dile getirdi. Geçiş döneminde bazı sıkıntılar olabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Son zamanlarda Türkiye'ye ve Antalya'ya gelen turist sayısında ciddi artış oldu. Arsa sahibi ve yatırımcılar da doğal olarak bu pastadan mümkün olduğu kadar pay almak istiyor." diye konuştu.

        300 YATAKLI BÖLGE HASTANESİ 15 AY SONRA HİZMETE AÇILACAK

        Bölgede'de yapılan 300 kişilik bölge hastanesini de ziyaret eden Çavuşoğlu, herkesin takip ettiği gibi Alanya'nın her bölgesinde bir şantiye ve bir hizmetleri olduğunu açıkladı. Yaklaşık 15 ay sonra bu bölge hastanesinin devreye girececeğini ifade eden Çavuşoğlu, "Bu hastane sadece Alanyamıza değil, Gazipaşamıza, Anamur'a Sarıveliler gibi, bölgemizin kuzeyinde bulanan Gündoğmuş bölgesine de hizmet edecek. Güzel bir hastane olacak. İnşaallan Alanyamız'a kavuşturacağız." diye konuştu.


Kaynak: cha