Demokrat Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Alaattin Çakır, ekibiyle birlikte seçim çalışmaları kapsamında Cuma pazarında Pazar esnafını ziyaret etti ve “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısı ile kadınların bu anlamlı gününü kutladı.
Alanya’da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliğine katılan ve kırmızı karanfil dağıtarak kadınların bu anlamlı gününü kutlayan Çakır, Cuma pazarında Pazar esnafını ve bölgesindeki esnafları ziyaret etti. 
Gittiği her ortamda büyük ilgi ve destekle karşılanan Çakır; “8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Ancak hepimiz biliyoruz ki; dünyanın en kutsal varlıkları kadınlarımızdır. “Cennet, anaların ayakları altındadır.” Hadis-i Şerifinde de kadınlarımızın önemi açıkça belirtilmiştir.  Demokratik yönetimlerde de, kadınların hayatımızdaki önemi vurgulanmaktadır. Ben bu vesile ile, başta sevgili annem olmak üzere, eşimin ve tüm kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyorum.”dedi.
Kadınlar Günü etkinliğinin ardından Pazar ve çarşı esnafı ziyaretleri yapan Çakır; “Allah’ın izni ile göreve geldiğimizde, açık pazar alanlarının güneş ve yağmurdan korunması için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Buradan pazarcı esnafımıza bunun sözünü veriyoruz.
Ayrıca; pazarcı esnafımıza sözümüz olsun. Alanya’da pazarlarımıza çıkan tüm pazarcı esnafımızın, işgaliye harçlarını %30 indireceğiz. Emekçinin üzerindeki yükü alacağız.”dedi.

Editör: Haber EDİTÖR