İş’te Standart, İşte Kalite isimli projesi kapsamında Personel Belgelendirme konusunda Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilecek ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilerek " Sınav ve Belgelendirme Merkezi” olarak hizmet verecek.

Söz konusu proje ve odanın " Sınav ve Belgelendirme Kuruluşu” olacak olmasına ilişkin 19 Mart 2013 günü bir açıklama yapan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, ALTSO Sürekli Eğitim Merkezi binası içerisinde Sınav ve Belgelendirme Merkezi için tahsis edilen 2 odanın tefrişatının tamamlanarak sınav atölyesi olarak faaliyete geçmesi hakkında bilgi verdi.
Aydoğan açıklamasında, “ALTSO tarafından yürütülmekte Olan ALTSO Voc-Test Merkezi: İş’te Standart İşte Kalite İsimli Projemiz Kapsamında Turizm Sektörü - Konaklama Alt Sektörünün Oda Temizleme Görevlisi, Kat Sorumlusu Ve Ön Büro Görevlisi Mesleklerinde sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiş akredite kuruluş olmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında odamız bünyesinde yeni bir birim açarak ISO IEC 17024 Standardına göre sistemi kurup ve Türk Akreditasyon Kurumu tarafından da gerçekleşen ilk denetimi başarıyla tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

ALTSO Başkanı; “Kurmuş olduğumuz merkez, önümüzdeki süreçte TÜRKAK tarafından Akredite edildikten sonra, bu mesleklerde ulusal düzeyde sınav ve belgelendirme yetkisine sahip ilk merkez olarak faaliyete geçecektir. Bu amaçla sınav merkezine ait bir yazılım hazırlanmış, sınavların gerçekleştirilmesi ve merkezin işleyişi için bir ekip kurulmuş, ardından da sınavların gerçekleştirileceği bir ön büro ve bir de 5 yıldızlı otel odası olmak üzere iki sınav atölyesinin inşası ve tefrişatı tamamlanmıştır. Sınav ve Belgelendirme faaliyetlerinin yürütülmesi için hazır olan merkezimizin turizm sektörüne sağlayacağı katkının önemli olduğuna inanıyoruz. Bu çalışmaların öneminin sektör tarafından da fark edilmiş olması ve desteklemesi bizleri daha da motive etmektedir” dedi..

AYDOĞAN’DAN TUİ’YE TEŞEKKÜR…

Aydoğan son olarak , “Turizm sektörünün uluslararası önemli temsilcilerinden olan TUİ Travel PLC. – Blue Village Pasha Bay Otel çalışmalarımıza katkı sağlamak amacıyla Oda Temizleme Görevlisi ve Kat Sorumlusu sınavları için 5 yıldız standartlarındaki bu otel odası sınav atölyesinin inşa ve tefrişatı için sponsor olmayı teklif ederek projemizi desteklediklerini göstermişlerdir. Bu vesileyle, TUI Travel Suntopia Otelleri Türkiye Yönetim Direktörü Sayın Goran Plath’a teşekkürlerimizi sunarız.”

Editör: Haber EDİTÖR